Turkse pizza

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg (recept pizzadeeg maken)
  • 1 portie pizzasaus (recept pizzasaus maken)
  • Ingrediënten deeg
  • 2 theelepels gedroogde gist
  • 1 theelepel suiker
  • ⅔ kopje warm water of melk
  • 2 ¾ kopjes witte bloem
  • 1 theelepel zout
  • 2 ½ eetlepels olijfolie
  • Ingrediënten vleesvulling
  • 250 gram gehakt (rund, lam)
  • 1 middelgrote ui, in kleine blokjes gesneden
  • 3 eetlepels peterselie (fijn)
  • 1 tomaat geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 zoete paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1/8 theelepel gemalen spaanse peper

Bereiding

Bereiding van de vlees vulling

  1. Meng alle ingrediënten in een grote kom en verspreid deze over de Turkse pizza, niet te dik bestrooien.

De bereiding van de Turkse pizza

  1. Strooi de 2 theelepels droge in het water of melk. Roer het geheel met de suiker en wacht +/- 5 minuten tot dit schuimt.

  2. Neem een nieuwe kom, voeg hieraan toe bloem en zout. Roer dit vervolgens in het gist mengsel met de olie. Het dient goed gemixt te worden.

  3. Voeg wat witte bloem op het aanrecht en begin het deeg goed te kneden, totdat het deeg goed glad en elastisch is.

  4. Plaats het deeg terug in de kom en dek deze af met huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten.

  5. Verwarm vast de oven voor op 230 Celcius.

  6. Snijd de deeg in 4 gelijke stukken, strooi wat bloem over het aanrecht en rol alle 4 de deeg stukken tot een mooie pizza vorm.

  7. Maak voor alle 4 de deeg stukken een opstaande rand en bestrijk deze met wat knoflook olie in.

  8. Bak de Turkse pizza’s ieder 15 minuten op een bakplaat of een ovenrek.


Tip!

La Pizza

Verkrijgbaar bij 1 winkel
vanaf €59,90

Toon alle pizza boeken

Gratis e-mailcursus

Leer zelf heerlijke pizza maken. Basistechnieken en professionele tips voor een perfecte bodem, mooie saus en lekkere toppings!