Speltdeeg pizza met groente topping

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg (recept pizzadeeg maken)
  • 1 portie pizzasaus (recept pizzasaus maken)
  • Voor de bodem:
  • 250 gram speltmeel
  • halve theelepel zout
  • 10 gram bakpoeder
  • 150 ml water
  • Voor de topping:
  • gesneden groente naar keuze (courgette, tomaat, champignon, paprika etc)
  • geraspte vegan kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Doe de ingrediënten voor de bodem bij elkaar in een kom, en kneed tot een samenhangend, niet (enorm) plakkend deeg. Als het teveel plakt is het te nat, voeg nog wat meel toe. Zet weg zodat het een half uur kan rusten.

Bestrijk met tomatensaus of tapenade. Leg daarop de gesneden groente naar keus, en bestrooi met vegan kaas.

Bak 10-15 minuten in het midden van de oven.



Tip!

Amefa Pizza 6-Delige Pizza/Steakmessen Set

Verkrijgbaar bij 1 winkel
vanaf €12,99

Toon alle accessoires

Gratis e-mailcursus

Leer zelf heerlijke pizza maken. Basistechnieken en professionele tips voor een perfecte bodem, mooie saus en lekkere toppings!