Spelt pizza met Mozarella, parmaham en basilicumolie

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg (recept pizzadeeg maken)
  • 1 portie pizzasaus (recept pizzasaus maken)
  • Voor het deeg:
  • 500 gram speltbloem (verkrijgbaar bij de meeste natuurwinkels)
  • 1 zakje (7g) gedroogde gist
  • 1 tl basterdsuiker
  • snufje zout
  • 2 el olijfolie
  • ca. 300 ml lauwwarm water
  • bakpapier
  • Voorde topping:
  • 2 bollen buffelmozzarella, in plakjes
  • 1 zakje rucola
  • 140 gram parmaham, in plakken
  • bosje basilicum
  • 150 ml olijfolie
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • snufje zout
  • 1 teen knoflook, in stukjes
  • Ook nodig: blender/staafmixer en deegroller

Bereiding

  • Maak het deeg: zeef de speltbloem en het zout in een grote kom en maak een kuil in het midden. Doe in een aparte kom het water, de gist, olijfolie en basterdsuiker en laat dit een paar minuten staan. Schenk vervolgens het mengsel in de kuil. Vermeng met een vork het watermengsel met de speltbloem tot een geheel en kneed het deeg met je handen (met een beetje bloem op je handen zodat het niet plakt), minimaal 5 minuten totdat je een glad en elastisch deeg hebt. Doe het deeg in een grote kom met een theedoek erover en laat dit ongeveer 45 minuten staan, totdat de grootte is verdubbeld
  • Verwarm de oven voor op 250 graden, hij moet echt goed heet zijn voordat je de pizza’s erin legt! Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven oppervlak. Kneed met je handen lucht uit het deeg en maak er een rol van. Snijd deze vervolgens in 4 gelijke stukken waar je kleine balletjes van draait. Besmeer een stuk bakpapier en met wat olijfolie. Plaats hier een deegballetje op en rol deze met een deegroller zo plat mogelijk uit. 
  • Voor erop: Doe de basilicum (met steel en al), olijfolie, knoflook en zout in een blender en mix tot een basilicumolie. Besmeer de pizzabodem met de tomatensaus, leg er vervolgens plakjes mozzarella op ( een halve bol per pizza) en sprenkel er wat basilicumolie overheen en doe de pizza in de oven totdat de bodem helemaal bruin en knapperig is.
  • Haal de pizza uit de oven en leg er wat plakken parmaham, vervolgens een handje rucola en verse geraspte Parmezaanse kaas. Klein scheutje olijfolie eroverheen.


Tip!

500 pizza's & platte broden

Verkrijgbaar bij 1 winkel
vanaf €9,99

Toon alle pizza boeken

Gratis e-mailcursus

Leer zelf heerlijke pizza maken. Basistechnieken en professionele tips voor een perfecte bodem, mooie saus en lekkere toppings!