Pizzabodem met chiazaad en lijnzaad

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg (recept pizzadeeg maken)
  • 1 portie pizzasaus (recept pizzasaus maken)
  • Ingrediënten (2 pizzabodems)
  • 42 g chiazaad
  • 50 g lijnzaad
  • 105 g zonnebloempitten
  • 50 g havermout
  • 2 etl gedroogde oregano
  • grote snuf zout
  • 120 ml water
  • 80 ml olijfolie

Bereiding

Door gebruik te maken van superfoods ontstaat er een heerlijk gezonde en knapperige pizzabodem (die je vaak bij de witte bodems niet verkrijgt). En wil je de bodem wat minder knapperig? Dan doe je de pizzabodem niet in de magnetron. Want juist het moment van de magnetron zorgt er voor dat het vocht snel verdampt. Deze pizzabodem kan ook glutenvrij! Laat de havermout weg en gebruik 20 ml water minder. Wordt het deeg toch iets te stevig, dan kan je altijd nog een klein beetje water toevoegen.

Bak eerst de pizzabodem en bedek hem daarna met jouw favoriete ingrediënten. Bijvoorbeeld tomatensalsa, daarbovenop een plakje ham, dan paprika en champignons (even voorkoken), Pesto uit een spuitfles (super handig, want je kan vrij secuur de pesto aanbrengen, waar jij dat wil), bovenop een laagje kaas. Na het bakken kan de pizza bedekt worden met rucola.

  • Maal de zonnebloempitten fijn in de keukenmachine en doe dit in een grote kom.

  • Maal de lijnzaad fijn in de keukenmachine en doe dit bij de zonnebloempitten.

  • Voeg de havermout, lijnzaad, oregano en zout toe. (deze vermaal je niet)

  • Voeg water en olijfolie toe en meng het allemaal goed door elkaar tot er een plakkerig deeg ontstaat.

  • Neem een bakpapiertje en verdeel de helft (ongeveer 200 g) van het deeg op het bakpapier. Maak je handen nat en druk het deeg plat op het papier, in de vorm die jij wil, vierkant of rond. Zorg er voor dat het deeg ongeveer een halve centimeter dik is.

  • Leg nu het bakpapier in de magnetron. Zet de magnetron op 800 Watt, gedurende 5 minuten.

  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en leg een nieuw vel bakpapier op een bakplaat klaar.

  • Haal de pizzabodem uit de magnetron en voorzichtig van het vel. De bodem kan een klein beetje plakken, dit komt door het vocht. Leg de pizzabodem op het nieuwe vel bakpapier.

  • Zet de bakplaat met pizzabodem in de oven en bak gedurende 10 tot 15 minuten.

  • Bereid nu de ingrediënten voor de topping. De pizza gaat met topping nog 10 minuten in de oven op 200 graden. Dat is vrij kort, daarom kunnen de ingrediënten worden voorgekookt.

  • Haal na 10 tot 15 minuten de pizzabodem uit de oven. De bodem is nu krokant en is klaar om belegd te worden met jouw favoriete ingrediënten.


Tip!

Amefa Steak 6-Delige Pizza/Steakmessen Set

Verkrijgbaar bij 1 winkel
vanaf €12,99

Toon alle accessoires

Gratis e-mailcursus

Leer zelf heerlijke pizza maken. Basistechnieken en professionele tips voor een perfecte bodem, mooie saus en lekkere toppings!