Pizza pomodori e acciughe

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg (recept pizzadeeg maken)
  • 1 portie pizzasaus (recept pizzasaus maken)
  • Voor 4 pizza’s:
  • 40 kerstomaatjes
  • 2 blikjes ansjovis in olijfolie
  • 20 zwarte olijven (ongeveer)
  • 10 eetlepels kappertjes (ongeveer)
  • 10 theelepels oregano
  • olijfolie, voorkeur extra vergine uit Italie

Bereiding

  • Maak het pizzadeeg
  • Maak de tomatensaus
  • Bestrijk de pizzabodem met de saus
  • Verdeel de topping over de pizza (Behalve verse kruiden zoals bassilicum, die voeg je na het bakken toe)
  • Bestrooi de pizza met de geraspte kaas
  • Druppel de olijfolie over de pizza
  • Bak de pizza in de oven tot deze gaar is
  • Haal de pizza uit de oven en leg hem op een rooster
  • Laat de pizza 2 minuten afkoelen voor je hem snijdt


Tip!

Dr. Oetker Pizzasteen - Ø 33 cm - Incl. Wiegemes

Verkrijgbaar bij 1 winkel
vanaf €19,99

Toon alle pizzastenen

Gratis e-mailcursus

Leer zelf heerlijke pizza maken. Basistechnieken en professionele tips voor een perfecte bodem, mooie saus en lekkere toppings!