Pizza Pancetta e Funghi

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg (recept pizzadeeg maken)
  • 1 portie pizzasaus (recept pizzasaus maken)
  • 8 eetlepels gezeefde tomaat
  • 1,5 eetlepel olijfolie (0,5 voor de saus, 1 voor de champignons)
  • 2 tenen knoflook, geperst (1 voor de saus, 1 voor de champignons)
  • theelepel tijm
  • zout en peper, naar smaak
  • 200 gram pancetta, in dunne plakken (alternatief: dun gesneden ongerookt spek)
  • 250 gram champignons of gemengde paddenstoelen
  • 200 gram mozzarella, in blokjes
  • 20 gram rucola

Bereiding

  • Maak het pizzadeeg
  • Maak de tomatensaus
  • Bestrijk de pizzabodem met de saus
  • Verdeel de topping over de pizza (Behalve verse kruiden zoals bassilicum, die voeg je na het bakken toe)
  • Bestrooi de pizza met de geraspte kaas
  • Druppel de olijfolie over de pizza
  • Bak de pizza in de oven tot deze gaar is
  • Haal de pizza uit de oven en leg hem op een rooster
  • Laat de pizza 2 minuten afkoelen voor je hem snijdt


Tip!

Joseph Joseph Scoot Pizzasnijder - Ø 11 cm - Limoengroen

Verkrijgbaar bij 0 winkel
vanaf €0,00

Toon alle pizza snijders

Gratis e-mailcursus

Leer zelf heerlijke pizza maken. Basistechnieken en professionele tips voor een perfecte bodem, mooie saus en lekkere toppings!