Pizza Napoletana

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg (recept pizzadeeg maken)
  • 1 portie pizzasaus (recept pizzasaus maken)
  • 30 g boter
  • 2 uien gesnipperd
  • 200 g ham in blokjes
  • 3 theelepels pizzakruiden
  • zout en peper
  • 6 tomaten in plakjes
  • 6 ansjovisfilets
  • 12 zwarte olijven
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 g)
  • 150 g mozzarella in plakjes (of jonge kaas)
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereiding

  • Maak het pizzadeeg
  • Maak de tomatensaus
  • Bestrijk de pizzabodem met de saus
  • Verdeel de topping over de pizza (Behalve verse kruiden zoals bassilicum, die voeg je na het bakken toe)
  • Bestrooi de pizza met de geraspte kaas
  • Druppel de olijfolie over de pizza
  • Bak de pizza in de oven tot deze gaar is
  • Haal de pizza uit de oven en leg hem op een rooster
  • Laat de pizza 2 minuten afkoelen voor je hem snijdt


Tip!

Diamant Sabatier Kaasrasp - 24 cm

Verkrijgbaar bij 1 winkel
vanaf €6,99

Toon alle

Gratis e-mailcursus

Leer zelf heerlijke pizza maken. Basistechnieken en professionele tips voor een perfecte bodem, mooie saus en lekkere toppings!