Pizza met courgette bodem

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg (recept pizzadeeg maken)
  • 1 portie pizzasaus (recept pizzasaus maken)
  • 1 courgette
  • 1 klein eitje
  • een flinke portie Parmezaanse kaas of mozzarella
  • geraspte kaas
  • mozzarella
  • groente en vlees voor op je pizza

Bereiding

Eerst even je courgette rapsen met een juliennerasp. Dan moet je het vocht zo goed mogelijk uit de courgette krijgen. Je hebt van die speciale zakken waar je producten in kunt doen en deze dan uitwringen, maar dit kan ook met de handen. Dit moet je wel goed doen, anders krijg je een slappe en vochtige bodem. Doe de courgettein een kom en voeg wat zout toe en laat het even staan. Rasp ondertussen vast de Parmezaanse kaas en verwarm de oven voor op 230 graden. Voeg de kaas toe aan de courgette en meng dit samen met het ei tot een vast mengsel. Schep het mengsel op een ingesprayde bakplaat tot een cirkel of gewoon een rechthoek. De bodem moet zo’n 15-20 minuten in de boven en hij moet een beetje bruin geworden zijn. Je kunt anders de bodem nog even grillen

Terwijl je bodem in de oven staat, kun je natuurlijk prima alvast je groenten en vlees in stukjes snijden. Omdat je natuurlijk al veel courgette hebt, gebruikte ik alleen ham, gerookte kip, paprika en ui met kaas als topping. Smeer wat tomatensaus over de bodem en leg er plakjes mozzarella op. Strooi je eigen toppings erop en maak het af met wat geraspte kaas. Doe de pizza vervolgens nog eens 10 minuten.



Tip!

Amefa Steak 6-Delige Pizza/Steakmessen Set

Verkrijgbaar bij 1 winkel
vanaf €12,99

Toon alle accessoires

Gratis e-mailcursus

Leer zelf heerlijke pizza maken. Basistechnieken en professionele tips voor een perfecte bodem, mooie saus en lekkere toppings!