Pizza met asperges

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg (recept pizzadeeg maken)
  • 1 portie pizzasaus (recept pizzasaus maken)
  • 500 gram groene asperges in stukjes gesneden
  • 600 gram geitenkaas
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • ¼ kop hazelnoten, even fijn hakken.
  • Olijfolie
  • Walnootolie ( is een extra ingrediënt maar het hoeft niet )
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 scheutje melk
  • halve teen knoflook (geperst)

Bereiding

  • Maak het pizzadeeg
  • Maak de tomatensaus
  • Bestrijk de pizzabodem met de saus
  • Verdeel de topping over de pizza (Behalve verse kruiden zoals bassilicum, die voeg je na het bakken toe)
  • Bestrooi de pizza met de geraspte kaas
  • Druppel de olijfolie over de pizza
  • Bak de pizza in de oven tot deze gaar is
  • Haal de pizza uit de oven en leg hem op een rooster
  • Laat de pizza 2 minuten afkoelen voor je hem snijdt


Tip!

Emile Henry Pizzasteen - Ø 35,5 cm - Figue

Verkrijgbaar bij 0 winkel
vanaf €0,00

Toon alle pizzastenen

Gratis e-mailcursus

Leer zelf heerlijke pizza maken. Basistechnieken en professionele tips voor een perfecte bodem, mooie saus en lekkere toppings!