Pizza ham en champignons

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg (recept pizzadeeg maken)
  • 1 portie pizzasaus (recept pizzasaus maken)
  • Ongeveer 100 gram verse Champignons in plakjes gesneden. Champignons uit blik zijn ook geschikt voor op de pizza.
  • 1 teentje geperste Knoflook
  • Ongeveer 50 gram hamreepjes of hamblokjes.
  • 60 gram Mozzarella, in blokjes gesneden
  • Optioneel: 1 eetlepels Extra Vergine Olijfolie
  • Optioneel: Peper
  • Olie om in te bakken

Bereiding

  • Maak het pizzadeeg
  • Maak de tomatensaus
  • Bestrijk de pizzabodem met de saus
  • Verdeel de topping over de pizza (Behalve verse kruiden zoals bassilicum, die voeg je na het bakken toe)
  • Bestrooi de pizza met de geraspte kaas
  • Druppel de olijfolie over de pizza
  • Bak de pizza in de oven tot deze gaar is
  • Haal de pizza uit de oven en leg hem op een rooster
  • Laat de pizza 2 minuten afkoelen voor je hem snijdt


Tip!

Emile Henry Pizzasteen Mini - Rood - Ø 25 cm

Verkrijgbaar bij 1 winkel
vanaf €24,99

Toon alle pizzastenen

Gratis e-mailcursus

Leer zelf heerlijke pizza maken. Basistechnieken en professionele tips voor een perfecte bodem, mooie saus en lekkere toppings!