Havermout pizza

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg (recept pizzadeeg maken)
  • 1 portie pizzasaus (recept pizzasaus maken)
  • Deeg:
  • 250 gram havermout
  • 2 eetlepels boekweit
  • 2 handjes walnoten
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 200 ml water
  • 2 eieren
  • Voor de topping:
  • Plakjes aubergine, courgette, paprika, champignons
  • Tonijn of rauwe ham
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de walnoten, tomaatjes en Italiaanse kruiden in de keukenmachine en hak fijn. Doe nu de havermout, boekweit, eieren en het water erbij. Meng tot een glad geheel.

Leg op de bakplaat een stuk bakpapier of een ‘bakmatje’ en smeer het mengsel uit over de plaat. Houd een dikte van ongeveer een halve cm  aan. Het klopt dat het mengsel een beetje lobbig is. Gebruik een houten pollepel om het beslag goed over d plaat uit te smeren. Zet in de oven en bak ongeveer 10 minuten, zodat de bodem al wat steviger wordt.

Smeer de saus uit over de pizzabodem en beleg vervolgens de pizza met groenten naar keuze en voeg eventueel vis of vlees toe. Ook mozzarella is lekker! Als laatste nog wat Parmezaanse kaas en bak de pizza in 30 minuten af.



Tip!

Amefa Pizza 6-Delige Pizza/Steakmessen Set

Verkrijgbaar bij 1 winkel
vanaf €12,99

Toon alle accessoires

Gratis e-mailcursus

Leer zelf heerlijke pizza maken. Basistechnieken en professionele tips voor een perfecte bodem, mooie saus en lekkere toppings!