Glutenvrije pizza met tonijn en rucola

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg (recept pizzadeeg maken)
  • 1 portie pizzasaus (recept pizzasaus maken)
  • 200 gram zelfrijzend glutenvrij bakmeel
  • 40 ml water
  • Snufje zout
  • Blikje tonijn in olijfolie
  • Verse rucola
  • Geraspte of plakjes geitenkaas
  • Gedroogde oregano en basilicum

Bereiding

  • Doe het meel in een kom en hierbij het water, snufje zout en eventueel oregano en basilicum voor extra smaak. Kneed het deeg goed. Als het te plakkerig blijft voeg je nog wat meel toe en juist wat water als het droog blijft.

  • Dek de kom af met een theedoek en laat 10 minuten rijzen.

  • Kneed het deeg opnieuw even door en maak er dan een mooie ronde, dunne pizza bodem van.

  • Smeer met een lepel een laag tomatensaus over de pizza, naar smaak meer of minder dik, en hier mag ook nog wat oregano en basilicum overheen.

  • Bedek dan de tomatensaus met stukjes tonijn. Dit mag royaal.

  • Hieroverheen wat stukjes geitenkaas en dan bak je de pizza in 15-18 min mooi goudbruin (let op: iedere oven is anders qua baktijd!).

  • Haal de pizza uit de oven en bestrooi met rucola en eventueel verse basilicum.


Tip!

Pizzaoven Ferrari Delizia

Verkrijgbaar bij 1 winkel
vanaf €139,00

Toon alle pizza ovens

Gratis e-mailcursus

Leer zelf heerlijke pizza maken. Basistechnieken en professionele tips voor een perfecte bodem, mooie saus en lekkere toppings!