Zelf pizza maken: de basis

  01-04-2014         

Je bent een enthousiaste kok en zelf pizza maken lijkt je leuk en lekker. Helaas zien veel mensen er tegenop zelf pizza te maken. Dat is zonde, want het is helemaal niet moeilijk om zelf heerlijke Italiaanse pizza te maken. PizzaPassie.nl helpt je met een stap-voor-stap plan om perfecte pizza's te maken.

Ingredienten van een pizza

Een pizza bestaat uit de volgende onderdelen

  • bodem
  • tomatensaus
  • kaas
  • toppings

En vervolgens dient de pizza perfect gebakken te worden!

Bij al deze onderdelen helpen we je met een stap-voor-stap instructie voor een perfect resultaat.

Pizzadeeg voor de perfecte bodem

Bij pizza's gaat het om de bodem. Is de bodem niet goed, dan is de pizza niet goed. Pizzadeeg is gelukkig een eenvoudig deeg dat slechts uit een paar ingredienten bestaat die vrijwel iedereen in huis heeft. Toch zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Met onze experttips smaakt je pizzabodem niet naar brood, maar krijgt de bodem de unieke smaak van een echte pizza.

Perfect pizzadeeg maken

Zelfgemaakte pizzasaus van smaakvolle tomaten

Zelf tomatensaus voor de pizza maken is heel eenvoudig. Zeker omdat de saus uitstekend gemaakt kan worden van tomaten uit blik. Zo maak je binnen twintig minuten een heerlijke geurige zelfgemaakte tomatensaus als basis voor de pizza. We vertellen je bovendien welke tomaten het meest geschikt zijn voor de saus.

Zelf pizza tomatensaus maken

Kaas voor op de pizza

Kaas is een basisingrediënt voor pizza's. Als basis voor de toppings, als finishing touch om de pizza te bestrooien en als belangrijkste ingredient voor kaaspizza's. Maar welke kaas kan je het beste gebruiken zodat de bodem niet te vochtig wordt? En is buffelmozzarella echt het beste voor pizza, of kan ik ook gewone Hollandse kaas gebruiken?

Welke kaas gebruik je op de pizza?

Klassieke en populaire pizza recepten en toppings

De bodem, saus en kaas vormen de basis van de pizza. De toppings geven de pizza zijn eigen karakter. We hebben heel veel makkelijke en verrassende pizza recepten voor je verzameld.

Klassieke en populaire pizza recepten

Baktips voor een optimaal gebakken pizza

Ook al zijn de ingredienten en de voorbereiding perfect, dat is nog geen garantie voor een perfecte pizza. Het bakken in een thuisoven is anders dan in de speciale pizzaoven die pizzeria's gebruiken. De thuisoven kan niet zo warm gestookt worden als een professionele oven in een pizzeria. Met een aantal belangrijke tips helpen we je ook thuis perfecte pizza's te bakken.

Zelf pizza bakken in een thuisoven

Gratis e-mailcursus

Leer zelf heerlijke pizza maken. Basistechnieken en professionele tips voor een perfecte bodem, mooie saus en lekkere toppings!